Profiel

Ik ben autonoom, autodidact kunstenaar. Ik woon en werk in Utrecht, voornamelijk als beeldhouwer in hout.

Het bijzondere aan hout is dat het een natuurlijk levend materiaal is met een eigen karakter. Het is namelijk koppig, warm, eigenzinnig, mooi, werkbaar, levendig, opdringerig, maar niet tiranniek. Het is een materiaal dat zich leent voor een welhaast liefdevolle bewerking.

Wat ik zoek in het maken van beelden is een dialoog met het materiaal. Hout dwingt als geen ander materiaal de dialoog af. Tijdens het bewerken merk ik dat het zowel een eigen wil als een eigen idee heeft over wat het moet gaan worden. Dus moet ik mijn ideeën steeds aanpassen aan het materiaal en zoeken naar de vorm die past bij het hout.
Ik gebruik uit milieu-overwegingen liever geen tropische houtsoorten. Het tropische hout waar ik mee werk is afkomstig van oude meubels, bouwhout en dergelijke.

In 1999 heb ik ervoor gekozen om van de kunst te gaan leven. Een nieuwe fase die uitnodigt tot onderzoek, tot nieuwe visies, nieuwe materialen. Ik vind deze in de vorm van houten panelen, in de combinatie van het vlak en de diepte, triptiek en diptiek, en maak daarbij gebruik van pastelkrijt, koper, brons, papyrus. Het materiaal stelt vragen naar de grenzen van dimensies. De combinaties zijn vol uitdagingen daardoor eindeloos.
Sindsdien heb ik ongeveer vier exposities per jaar, zoals bijvoorbeeld de vierde Biënnale in Florence. Verder heb ik meegedaan in verschillende grote exposities en manifestaties op het gebied van houtkunst , zoals de manifestatie Boom in beeld op landgoed Schovenhorst in Putten en de jaarlijkse manifestatie Vormgevers in hout bij Fort bij Vechten.

Sinds enkele jaren geef ik ook cursussen en workshops gerelateerd aan houtkunst en kunst in het algemeen.

Biography

I am a autonomous self taught artisit, living and working in Utrecht mainly as a woodcarver.

I started sculpting in 1992. I realized that sculpture in wood appealed to my way of working. Gradually I found my own way in working this fascinating material that seemed to have a mind of its own.

In 1999 I started working as a professional artist. It was a new stage inviting new techniques and new ideas.The startingpoint of my panels, exploring new materials and dimensions.These days I have about four exhibitions a year, among them: the 4th Biënnale in Florence, Italyin 2003. Furthermore, I have cooperated in a number of major Dutch events about wood art, woodcraft and sculpture.

I also give workshops related to woodcraft, woodart and art in general