Cursus

Ook volgend jaar geef ik weer cursussen beeldhouwen in hout. De cursus omvat vijftien lessen van twee uur. We beginnen met een stukje gereedschapsleer, hoe je een guts of beitel hanteert, hoe je met een houtmes omgaat en dergelijke. Naast een puur technische aanpak zal er veel aandacht worden besteed aan het kijken en ‘begrijpen’ van het materiaal. Hout vereist wat mij betreft een heel eigen aanpak, hoe gebruik je de vorm, hoe maak je optimaal gebruik van de nerf en de structuur, welke onregelmatigheden kun je gebruiken en hoe. Daarnaast is er zeker ruimte voor de kunstzinnige kant van het beeldhouwen, in de meest ruime zin van het woord.

Voor de eerste lessen is het mogelijk om gebruik te maken van het gereedschap dat in het atelier aanwezig is, maar de bedoeling is dat de cursisten zelf hun (begin-)set aanschaffen. Aan advies hierover zal in de eerste lessen uitgebreid aandacht worden besteed.

De cursus vindt plaats in mijn eigen atelier op:

maandagavond van 19.15 u tot 21.15 u
woensdagmiddag van 16.00 u tot 18.00 u.
woensdagavond van 19.15 u tot 21.15 u

De cursus begint in de eerste week van september en duurt tot eind december. De cursus kost 330 euro. Hout kan tegen geringe vergoeding door mij worden geleverd, ook de spullen voor de afwerking zijn bij mij verkrijgbaar. Gezien de omvang van het atelier is er niet meer plaats dan 5 mensen per cursus. Het geld voor de cursus graag overmaken op rekening:

NL56 INGB 000 36753 12 t.n.v. J. Müller, Maartensdijk.

Definitieve plaatsing na betaling. De huidige cursisten hebben voorrang tot 1 juli.

Verder zal ik bij voldoende belangstelling, weekendworkshops houtsnijden geven met een bepaald thema. Het maximum aantal deelnemers is vijf. De kosten van de workshops zijn 180 euro per weekend inclusief eindevaluatie met drankjes en hapjes.

Eind januari 2019 begint de volgende reeks lessen.